Visie op De Diamant

Zoektocht

In onze zoektocht naar Liefde is de Liefde voor het Ware Zelf de belangrijkste voorwaarde. Dit vraagt om bewustzijn en zelfkennis en stuwt ons voort naar ontwikkeling en zelfrealisatie. Hoe groter de liefde voor het zelf, hoe zuiverder de liefde voor de ander, voor het leven en voor de schepping. We zijn immers allemaal een deel van het grote geheel.

Essentie

In onze essentie zijn we verbonden met de Bron. De een noemt dit 'God', de ander 'walhalla', en zo zijn er vele namen. Onze essentie is te kunnen leven met de instrumenten die ons gegeven zijn, dát is de grote kunst. Dat is wanneer we ons heel voelen, geďnspireerd en bezield, kortom levend.

Astrologie

Astrologie laat méér dan elke andere logos het samenspel tussen hemel en aarde zien. Als wij op aarde incarneren krijgen wij instrumenten mee: ons lichaam en onze persoonlijkheid. Een 'gereedschapskoffer' waarmee het ons mogelijk wordt een aards bestaan aan te gaan. Prachtig! Het stelt ons in staat te genieten van het goede der aarde. Maar ook confronteren lichaam en ego ons met de beperkingen die er nu eenmaal in deze wereld zijn.

De Diamant

DiamantenDe Diamant is een punt in de horoscoop dat ons laat zien hoe en waar we onze authenticiteit neer kunnen zetten in de wereld, hoe en waar onze essentie geleefd kan worden. Maar net als in de natuur vormt een diamant zich door een geleidelijk maar intens proces en moet hij opgedolven worden uit de diepte.

Eenmaal geslepen in zijn natuurlijke vorm, kan hij zijn ware helderheid tonen. Die beperkt zich niet tot de vorm en wanneer het licht er in valt zien wij het hele kleurenspectrum dat naar alle kanten uitwaaiert.

Wij noemen onze school DE DIAMANT omdat wij een bijdrage willen leveren aan dit meest wezenlijke proces. Een proces van alle mensen individueel en daarmee van het grote geheel.

De Diamant... Schitterend Samenspel van Vorm en Licht