Docenten

Alle docenten die werkzaam zijn bij De DIAMANT zijn goed gekwalificeerd en ervaren in hun vak. Bovendien zijn zij uitgekozen op basis van hun specialisme, zodat studenten in de opleiding niet alleen een breed, maar ook een specifiek aanbod kunnen verwachten.

Margreet Andriol en Engelien Hanzens zijn de hoofddocenten. Gedurende de gehele opleiding bewaken zij de rode draad die door de opleiding loopt, het totale lespakket van de opleiding, het proces in de groepen en het individuele leerproces van elke student.

Vaste docent in de basisopleiding is Wilma Lubberman. Zij bewaakt de inhoud en de structuur van de vakken energetisch werk en voice dialogue.

Margreet Andriol (1955)

Margreet AndriolIn 1993 verhuisde ik met man en zonen naar Friesland om op onze boerderij 'De Moskoupleats' van mijn hobby astrologie mijn werk te maken. Mijn roots liggen in het basisonderwijs (15 jaar) en later de zorg voor verstandelijk gehandicapten (8 jaar). In de astrologie heb ik uiteindelijk een vak gevonden wat helemaal bij me past.

In 1994 begonnen met cursussen en inmiddels meer dan 10 jaar ervaring als erkend opleider tot het beroep astroloog. In mijn consultpraktijk werk ik met psychologische, spirituele en medische astrologie. Je kunt bij mij terecht voor een persoonlijke analyse, zicht op je actuele proces, studie- en beroepskeuze, een relatieduiding of langduriger begeleiding bij levensprocessen.

Met kinderen heb ik een speciale affiniteit. Ik heb ervaren dat de kinderhoroscoop een goed instrument is om een helder beeld te krijgen van de unieke potentie en behoeften van het kind. Het adviseren van opvoeders en onderwijzers bij begeleidingsvragen behoort tot mijn specialiteiten.

Mijn motto: 'Elke Ster straalt op Eigen Wijze.'
Astroloog - Procesbegeleider.. voor mij is dit een vak dat een bijdrage kan leveren aan een wereld met mensen die zich heler en gelukkiger voelen. In de Diamant wil ik anderen graag opleiden om daar in mee te delen.

Engelien Hanzens (1962)

Engelien HanzensVanaf de jaren '80 ben ik het pad van de bewustzijnsontwikkeling gegaan. Dit heb ik vormgegeven door me te bekwamen in de transpersoonlijke therapie (afgestudeerd in 2000), de astrologie (afgestudeerd in 2006) intu´tieve ontwikkeling en systemisch werk (2009).

In de eerste instantie heb ik al deze opleidingen gedaan om meer zicht te krijgen op mezelf en de mensen om me heen, en om mijn eigen basis daarmee te verstevigen. Maar ontwikkeling gaat altijd door en op een gegeven moment wilde ik alles wat ik belangrijk vind niet alleen meer voor mezelf houden maar ook uit gaan dragen en in de wereld gaan zetten.

Vanaf 2008 geef ik les aan de beroepsopleiding in Heerenveen, waar naast de astrologie al het geleerde en mijn ervaringen een plek kunnen krijgen en ik in de dankbare mogelijkheid wordt gesteld dit door te kunnen geven.

Het onderwijzen is voor mij anderen meenemen in een proces van zelfontdekking en bewustwording van eigen kwaliteiten en valkuilen, verlangens en frustraties, om via de weg van ervaring, gevoel, intu´tie en kennis bij je kracht te komen. Ik hoop daarmee mijn bijdrage te kunnen leveren aan een betere wereld.

Onderwijs is niet het vullen van een vat, maar het ontsteken van een vuur

Plutarchus